Roland EGX-20

Post 96 of 121

Roland EGX-20

Sada svako može da proizvede lep profesionalno izgraviran tekst i skeniranu grafiku sa svog računara. Roland je dizajnirao EGX-20 da bude neverovatno lak za upotrebu, čak i za početnike. EGX-20 je dovoljno velik i snažan da obradi raznovrsne poslove graviranja, uključujući nagrade, serijske brojeve proizvoda, personalizovane predmete itd. a opet dovoljno mali da komotno stane na vaš radni sto. Zahvaljujući svom džojstiku i numeričkoj kontroli rad je jednostavan kako početnicima tako i iskusnim profesionalcima. Ovaj model uključuje sve što vam je potrebno da počnete odmah, uključujući i softver za graviranje.

Rolandov Active Surface Tracking Sistem

Među najrevolucionarnijim karakteristikama EGX-20 modela nalazi se i njegov Automatski Surface Tracking Sistem. AST automatski prati visinu materijala da obezbedi graviranje konstantne dubine, čak i na povijenim i neuniformnim površinama. Za razliku od sistema koji mogu zahtevati dugotrajna testiranja i greške da bi se savladali, AST omogućava jednostavno podešavanje početne tačke i dubine sečenja. Sada možete dobiti konstanto dobre rezultate sa manje utrošenog vremena i bačenog materijala.

Kako radi AST
Automatski senzor za visinu je prikačen za donji kraj vretene jedinice. Uz praćenje visine materijala, AST automatski kontroliše visinu vretena i sečiva. Takođe štiti podlogu od grebanja otpadaka sečenja. Omogućen je i izbor tri različite dimenzije kupe, tako da se na kraju odabere odgovarajuća dimenzija, u zavisnosti od debljine linije i zakrivljenosti materijala.
*Postoji mogućnost da AST ne gravira neke materijale, u zavisnosti od njihovog oblika ili dizajna.

Gravirajte raznovrsne materijale

Sa svojim vretenim motorom od 15.000 rpm, EGX-20 je dovoljno snažan da gravira raznovrsne popularne materijale, uključujući akrile, PVC, ABS, polikarbonate i drvo. Sa opcionim dijamantskim strugačem i dodatkom za glačanje, možete da stružete lake metale poput aluminijuma, mesinga. Fiksiranje materijala za podlogu je lako uz pomoć lepljivog tabaka. Kada odaberete materijal za graviranje iz menia softvera, EGX-20 automatski utvrđuje optimalnu brzinu sečenja i putanju alata, čime dobijate glatke i precizne rezultate.

Moćni, jednostavan za upotrebu softver za graviranje

Zajedno sa EGX-20 dolazi i komplet softvera: Dr. Engrave, 3D Engrave i Virtual MODELA.

Dr. Engrave

 • Pretvara Windows TrueTypes fontove u single-line fontove tako da ne morate kupovati nove fontove.
 • Importuje fajlove (*.etxt/csv) i automatski ih raspoređuje za brzo graviranje u velikim količinama. “V” cut funkcija pravi granice za lako razdvajanje pojedinačnih pločica.
 • Prihvata skenirane slike poput ilustracija i kompanijskih logotipa direktno iz vašeg skenera i računara.
 • Brzo obrađuje povećanje i smanjenje.
 • 3D Engrave

 • Daje debljinu bitmap slikama.
 • Omogućava da odredite različite dubine graviranja za razne objekte u jednom dizajnu.
 • Virtual MODELA

 • Pogledajte završne radove na ekranu pre same produkcije.
 • Svetlosni efekti, boje materijala se mogu dodati da prikažu konačni proizvod.
 • Precizno proračunava vreme graviranja.
 • Menu